Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că vineri Guvernul va împlini o sută de zile de la instalare, iar perioada a fost extrem de activă. ”A trebuit să luăm măsuri urgente în contextul pandemiei, să adoptăm și bugetul și să întocmim PNRR, prin care România va avea la dispoziție 30 de miliarde de euro”, a transmis vicepremierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Participăm la o vizită de lucru în județul Harghita cu miniștri Cseke Attila și Tánczos Barna, unde am discutat, mai întâi, cu liderii locali din regiunea Gheorgheni despre subvențiile guvernamentale. Vineri Guvernul va împlini o sută de zile de activitate. Pe lângă faptul că a trebuit să luăm măsuri foarte urgente și necesare în contextul pandemiei, a trebuit să adoptăm și bugetul anual și a trebuit să întocmim și un Plan Național de Redresare și Reziliență, prin care România va avea la dispoziție 30 de miliarde de euro sprijin din partea UE”, a scris, joi, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, județul Harghita primește fonduri substanțiale din buget.

”Cel mai important este că, în acest an, 22 de milioane de lei vor fi alocate spitalelor din județ, dintre care 6,4 milioane de lei Spitalului din Gheorgheni. Bazinul de înot se va finaliza în curând, patinoarul trebuie modernizat, construcția rețelei de canalizare a orașului și extinderea rețelei de apă sunt, de asemenea, sarcini importante, pe care trebuie să le îndeplinim. O altă veste bună pe care o aducem locuitorilor din Gheorgheni este că, la propunerea UDMR, Guvernul a aprobat ieri că orașul își poate folosi stema proprie”, a mai transmis vicepremieur.

Acesta a afirmat că susţine dezvoltarea regiunii Gheorgheni, a orașului, deoarece locuitorii ”merită ca orașul să iasă din impas și să urmeze calea progresului”.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.