Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, luni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis că i-a propus acestuia o soluţie de criză, şi anume desemnarea unui prim-ministru din partea UDMR pentru o perioadă de şase luni până la rezolvarea crizei politice. El a precizat că e nevoie de un guvern politic, nu tehnocrat şi că după această perioadă se poate reface coaliţia de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele UDMR a afirmat, la Parlament, că, pentru a ieşi din această încurcătură, ei pot să dea o mână de ajutor. 

Noi am prezentat varianta noastră şi analiza noastră şi i-am spus preşedintelui că în acest moment nu este nici cale nici timpul să căutăm soluţii care nu sunt viabile. Aici nu e un joc de a pune mâna pe putere şi a guverrna România ci este vorba de responsabilitate şi asumare, şi de o soluţie pentru a trece prin această perioadă dificilă”, a spus el. 

Kelemen Hunor a arătat că UDMR este pregătit să ofere o soluţie în două etape, în sensul de a trece iarna, pentru şase luni de zile, astfel că se impune o înţelegere cu partidele care sunt dispuse la o astfel de înţelegere, PSD şi USR. Să încercăm să refacem coaliţia dacă se poate, dacă nu, un guvern cu un premier UDMR, cu un mandat limitat”, a afirmat Kelemen Hunor. 

El a arătat că, astfel, ar fi timp pentru a reface o coaliţie care să guverneze timp de 3 ani de zile. 

”Ai nevoie de flexibilitate, de curaj şi fantezie pentru a găsi o soluţie în acest moment”, a menţionat el. 

”Peste şase luni de zile timpul trece. Ce nu ai putut să reuşeşti astăzi, poţi să reuşeşti peste şase luni de zile”, a arătat Kelemen Hunor, menţionând că ”timpul trece şi te ajută să fii mai înţelept, mai calm, şi acele şanse pot fi refăcute încet încet.

Kelemen Hunor a spus că este conştient de faptul că în ceea ce priveşte energia, PNRR, bugetul, ai nevoie de un guvern cu puteri depline.

Întrebat dacă ar susţine un guvern tehnocrat, Kelemen Hunor a spus: ”De la un politician să nu aşteptaţi un guvern tehnocrat în niciun caz, trebuie să îşi asume răspunderea. Noi avem o a treia cale, pentru a ieşi din această încurcătură”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.