Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat, vineri, că formaţiunea nu renunţă la niciunul dintre ministerele pe care le are în prezent şi Executiv şi a arătat că nu este posibil ca UDMR să fie doar un element de decor, într-un Guvern. ”Nu este posibil să stăm noi cu pantalonii daţi jos, până la genunchi, şi să aşteptăm poştaşul zâmbind în fiecare lună”, a spus liderul UDMR, după ce negocierile au fost întrerupte, în urma solicitării venite din partea liberalilor de a primi Ministerul Dezvoltării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele UDMR a declarat, vineri, după negocierile întrerupte în urma diferenţelor de opinie privind ministerele, că acordul politic este aproape finalizat şi că urmează doar să fie completat cu echipa guvernamentală, premier, miniştri, portofolii, în mare, negocierile pe celelalte domenii fiind deja încheiate, astfel că se poate ajunge la un vot în Parlament, joi.

Kelemen Hunor a mai spus că discuţiile vor continua după-amiază sau sâmbătă dimineaţă. Înrebat dacă UDMR e dispus să renunţe la guvernare în cazul în care nu va avea Ministerul Dezvoltării, preşedintele UDMR a spus că ”orice este posibil”.

”Un singur luru nu este posibil şi nu va fi posibil, ca UDMR-ul să fie un element de decor, într-un Guvern. Acest lucru nu este posibil, să stăm noi cu pantalonii daţi jos, până la genunchi, şi să aşteptăm poştaşul zâmbind în fiecare lună. Aşa ceva nu este posibil, orice altceva este posibil”, a comentat Kelemen Hunor blocajul din discuţiile privind împărţirea portofoliilor. 

Preşedintele UDMR a arătat că nu simte că este sabotat partidul său în negocieri şi că trebuie depăşite negocierile cu premierul, miniştrii şi portofoliile. 

”Vom avea Guvern. Vă daţi seama că fără noi se poate face majoritate, deci, nu este o chestiune aritmetică, ci este o chestiune politică”, a spus Kelemen Hunor. 

Întrebat dacă UDMR nu renunţă sub nicio formă la Ministerul Dezvoltării, Kelemen Hunor a răspuns: ”În acest moment această afirmaţie este corectă”. 

Preşedintele UDMR a recunoscut că a cerut la un moment dat, în negocieri, ca şi reprezentantul UDMR să dea premierul, în rotaţia stabilită de partide, însă în cele din urmă a cedat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.