Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, afirmă la RFI că are colegi care s-au vaccinat anti-COVID cu serul AstraZeneca şi care au avut doar eventual o febră uşoară o zi şi că el a fost imunizat cu vaccinul de la Pfizer şi a avut ”o reacţie foarte uşoară, de 37,7-38 de grade o zi”. Kelemen Hunor a precizat că s-ar vaccina cu oricare dintre vaccinurile autorizate în acest moment în UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat la RFI dacă s-ar vaccina acum cu AstraZeneca - dat fiind că vaccinul este suspectat de reacţii adverse grave - Kelemen Hunor a răspuns: "Fără nici o problemă. Foarte mulţi colegi de-ai mei care au primit acest vaccin au avut doar eventual o febră uşoară o zi şi cam atât, deci nu au fost reacţii adverse. Şi la Pfizer, eu am avut o reacţie foarte uşoară, de 37,7-38 de grade o zi şi cam asta a fost reacţia. Deci în orice moment m-aş vaccina şi cu AstraZeneca, şi cu Pfizer, şi cu Moderna, şi cu Johnson&Johnson".

El a estimat că vaccinarea cu AstraZeneca va continua la nivel european, după decizia de joi a Agenţiei Europene a Medicamentului, care este aşteptată să ia o decizie, după ce mai multe state au suspendat administrarea acestui ser, din cauza unor posibile reacţii adverse severe.

Kelemen Hunor spune că România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca, pentru că asta a fost concluzia specialiştilor.â

"Decizia fiecărui stat în ceea ce priveşte vaccinarea cu AstraZeneca este o decizie suverană şi în funcţie de evoluţie şi în funcţie de evaluările specialiştilor. La noi, concluzia a fost că dacă specialiştii, oamenii de ştiinţă la noi spun că nu există probleme cu loturile care au ajuns în România, foarte puţine reacţii adverse şi putem continua, atunci noi am acceptat şi trebuie să acceptăm părerea specialiştilor. Nu politicienii trebuie să decidă neapărat dacă un vaccin este bun sau nu", consideră liderul UDMR.

Vicepremierul se arată "convins că după evaluarea Agenţiei Europene, lucrurile vor continua.

”Este vorba despre un vaccin de nouă generaţie şi dacă facem un calcul câte doze au fost administrate şi câte efecte adverse au fost, atunci vom vedea că dacă au fost probleme cu câteva loturi, dar în mare parte lucrurile stau bine", argumentează vicepremierul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.