Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, că UDMR nu va discuta cu alte partide despre constituirea unei coaliţii de guvernare înainte de alegerile parlamentare. El a mai spus că i-a stricat feng shui-ul liderului PSD, Liviu Dragnea, "care este un om sensibil", adăugând: "Să fie sănătos, să văd după 12 decembrie cu cine guvernează!"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelemen Hunor a afirmat că UDMR se va angrena în eventuale discuţii privind constituirea unei majorităţi care să dea viitorul guvern doar după alegerile din 11 decembrie. ”Nu am avut discuţii în perioada preelectorală şi în precampanie electorală. Nu e o perioadă în care se discută chestiuni postelectorale. Nu avem alianţe. Nu vom face până la alegeri, nu discutăm nici cu PNL, nici cu PSD (...) E subiectul despre care putem discuta din 12 decembrie”, a declarat preşedintele UDMR.

Invitat să comenteze afirmaţia lui Liviu Dragnea, potrivit căreia PSD nu va guverna după alegeri cu UDMR, ci doar cu ALDE, liderul Uniunii a răspuns: ”I-am stricat feng shui-ul. Să fie sănătos domnul Dragnea şi mai vedem după 12 decembrie cine face guvernare. Nu vreau să comentez. Dorinţele nu se comentează. Nici ale mele, nici dorinţele lui Dragnea. Am auzit că i-am stricat un pic feng shui-ul. O să mai zic lucruri prin care stric feng shui-ul încă o dată, dar asta e viaţa. Nu am ce să fac. E un om sensibil domnul Dragnea, dacă eu printr-un discurs politic pot să îi stric feng shui-ul. Nu vreau să comentez, mai ales dacă el a spus că niciodată, şanse zero. Ce să mai discut? Să mă rog: «ia-mă şi pe mine»?

Chiar şi în eventualitatea în care social-democraţii vor avea nevoie de sprijinul formaţiunii maghiare pentru constituirea majorităţii, Kelemen Hunor a spus că acest aspect va putea fi analizat doar după alegeri. ”Sunaţi-mă după 12 decembrie  şi mă întrebaţi dacă m-a sunat Dragnea, dacă m-a sunat altcineva. Până atunci la această întrebare nu am ce să vă răspund”, a mai spus Kelemen.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în mai multe rânduri, că partidul pe care îl conduce nu va face alianţă cu UDMR după alegerile parlamentare. Mai mult, el spunea, recent, că "şansele de a face vreo guvernare cu UDMR sunt zero". Liderul PSD a dat acest răspuns tranşant după ce presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la un  miting electoral, că maghiarii nu pot sărbători împlinirea a 100 de ani de la Unire deoarece acel moment a însemnat "o înfrângere" pentru ei, li s-a promis "egalitate în faţa instanţelor şi folosirea limbii materne" şi nu îşi doresc decât ca aceste promisiuni să fie asumate de "orice putere şi guvern".

Interviul integral cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, va fi difuzat miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.