Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre demisia lui Florin Cîţu de la şefia PNL, că a simţit că există o nemulţumire şi discuţii în PNL. Potrivit lui Kelemen Hunor, în România, dacă premierul nu e şi preşedintele partidului, apar astfel de tensiuni, şi preşedintele pierde partidul. Despre premierul Ciucă, vicepremierul a arătat că este ”un om extrem de serios, care are o capacitate de muncă şi de concentrare enormă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu am simţit că există o nemulţumire, discuţii în PNL, după 6 luni să schimbi preşedintele partidului nu e ceva uzual, dar nu vreau să comentez, e problema PNL cum gestionează partidul, cum gestionează conducerea partidului. Eu nu m-am gândit la schimbare, că nu e treaba mea (..) dar asta este situaţia, este responsabilitatea colegilor din PNL, am înţeles că au congres pe 10 aprilie şi închid ceea ce au de închis şi trebuie să mergem mai departe”, a spus Keleme Hunor.

Întrebat dacă exista un blocaj în coaliţie, în ultima perioadă, vicepremierul a spus că ”nu se poate spune acest lucru”. 

”Eu nu pot să spun acest lucru, nici nu e treaba mea şi nici nu pot să spun acest lucru. Un alt aspect este foarte clar, în România, dacă premierul nu este şi preşedintele partidului de guvernământ, apar astfel de tensiuni în interiorul partidului. (..) Asta este concluzia noastră comună, când nu este premierul şi preşedintele partidului şi invers, atunci preşedintele partidului pierde partidul destul de repede”, a mai comentat preşedintele UDMR. 

Despre relaţia cu premierul Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor a spus că este o relaţie ”corectă, colegială, este ok”.

”Discutăm, când e nevoie, în fiecare zi dacă e nevoie, este o relaţie foarte ok, nu am ce să spun mai mult”, a spus el. 

Potrivit lui Kelemen Hunor, faptul că Nicolae Ciucă va fi preşedintele PNL ”va consolida probabil PNL-ul, în sensul de a lua decizii mai repede în PNL”, el arătând că în privinţa coaliţiei, şi până acum a fost consolidată”.

”Poate că deciziile vor fi luate mai repede, şi gestionează PNL-ul mai uşor ce are de gestionat, sunt partide mari, cu mulţi primari, cu multe interese, în sensul bun al cuvântului şi atunci singur că nevoie de o coordonare foarte disciplinată”, a spus vicepremierul UDMR. 

Despre ipoteza ca Nicolae Ciucă să rămână premier până în 2024, Kelemen Hunor a spus că nu s-a discutat aşa ceva.

”Citesc şi eu, dar oficial, semioficial, neoficial nu am auzit. Există un protocol de guvernare în care scrie că anul viitor, în mai, în primăvara anului viitor, se face rocada”, a spus Kelemen Hunor, precizând că atâta vreme cât nimeni nu contestă acest protocol, merg mai departe cu el.

”Orice înţelegere poate fi schimbatăm, nu e o catastrofă, dar până acum nici PNL nici PSD nu au contestat şi nici nu au cerut rediscutarea protocolului semnat anul trecut, când s-a format această coaliţie. Deci eu merg pe această înţelegere, care sigur, nu astăzi are de rezolva o situaţie ci peste un an de zile”, a mai spus el. 

Despre premierul Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor a spus că este ”un om extrem de serios, care are o capacitate de muncă şi de concentrare enormă”.

În privinţa comunicării, liderul UDMr a spus că ”nu toţi au terminat folosofie şi literatură şi sunt lectori extraordinari, dar asta nu înseamnă că nu sunt politicieni,.

”În ceea ce priveşte seriozitatea, interesul, îl interesează absolut orice şi este atent  la orice detaliu vrea să cunoască tot ce e pe ordinea de zi şi o capacitate de muncă uriaşă”, a mai spus Kelemen Hunor despre premierul Nicolae Ciucă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.