Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris a declarat, vineri, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, întrebată dacă consideră că Rusia a făcut crime de război în Ucraina, în urma imaginilor cu atacul asupra civililor şi a spitalului din Mariupol, că orice atac intenţionat, de a ataca civili, este ”oribil şi este o crimă”. Preşedintele Klaus Iohannis a spus, la rândul lui, că ”imaginile sunt, într-adevăr, şocante” şi că este inimaginabil, pentru noi toţi să vedem astfel de imagini acum, în secolul 21, într-un război din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum a mai spus-o, o repet, este foarte clar pentru SUA, pentru că orice atac intenţionat, de a ataca civili, este oribil şi este o crimă”, a spus Kamala Harris, întrebată dacă consideră că Rusia a comis crime de război, în conflictul din Ucraina, în contextul atacului asupra civililor şi a spitalului din Mariupol. 

Vicepreşedintele SUA a mai afirmat în cadrul conferinţei că ”este dureros s te uiţi la aceste lucruri”.

”Suferă oameni nevinovaţi în Ucraina şi nu vor decât să trăiască în ţara lor, să vorbească limba lor, să se ducă la biserica lor şi să-şi crească generaţii înainte, iar acum trebuie să fugă din ţara lor cu un rucsac în spate. Suntem într-o situaţie cu totul deosebită şi suntem martori la ororile care se întâmplă acolo”, a spus oficialul american. 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la rândul său, că ”a discutat aceste chestiuni, pentru că imaginile sunt, într-adevăr, şocante”.

”Am discutat această chestiune şi cu doamna vicepreşedinte şi ieri am discutat, cu ocazia Summit-ului UE, aceste chestiuni şi este foarte clar pentru toată lumea că astfel de situaţii trebuie documentate, astfel ca, la momentul potrivit, autorităţile şi instanţele competente să poată urmări aceste fapte şi să se stabilească, corect, la nivel internaţional dacă au fost crime de război, cine se face vinovat şi ce sancţiuni trebuie să suporte”, a spus şeful statului. 

Preşedintele a continuat: ”Este, însă, inimaginabil, pentru noi, toţi, să vedem astfel de imagini acum, în secolul 21, într-un război din Europa. Este cutremurător”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.