Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, joi seară, la Sibiu, că acest Consiliu European a arătat că "putem fi uniţi nu doar de faţadă, ci în mod real, aşa cum în ultimii ani am fost capabili să acţionăm de multe ori împreună".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acest Consiliu European ne-a arătat că putem fi uniţi nu doar de faţadă, ci în mod real, aşa cum în ultimii ani am fost capabili să acţionăm de multe ori îmrepună. De multe ori se spune că Uniunea Europeană nu a ştiut să se ridice la înălţimea aşteptărilor, dar avem peste 300.000 de directive şi regulamente pe care le-a propus Comisia Europeană şi 80% din ele au fost adoptate întotdeauna în unanimitate. Deci iată că Uniunea Europeană nu este în criză, dacă reuşeşte să adopte în unanimitate peste 80 la sută din deciziile propuse între cei doi co-legiuitori. Sigur că s-ar fi putut face mai multe dacă instituţiile europene ar fi reuşit să prezinte şi cele 7 propuneri ale Comisiei Europene din 2017 privind sistemul de azil, atunci bilanţul ar fi fost şi mai impresionat, dar am putea spune că esenţialul există, mai puţin părţile esenţiale care lipsesc, ca să spun aşa", a spus Jean Claude Juncker, în declaraţia de presă susţinută joi seară la Sibiu.

El a afirmat însă că speră ca tot ceea ce nu s-a realizat încă să se realizeze în a doua jumătate a anului, după alegerile pentru Parlamentul European.

"Am constatat azi că sloganul meu To be big on big, to be small on small, adică să acţionăm cu acţiuni de amploare acolo unde sunt lucruri importante şi să nu exagerăm când sunt lucruri mărunte este un slogan care a fost adoptat de ceilalţi actori de asemenea. (...) Să spunem că totul merge prost e o eroare, e adevărat că nici nu putem să spunem că totul merge bine şi perfect, ar fi incomplet", a mai spus Juncker.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.