Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scântei (PNL), a declarat, miercuri, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că a fost un şoc decizia CSM de a-l revoca din funcţie pe judecătorul Cristi Danileţ, pentru nişte filmuleţe de pe internet, ea apreciind că este ”o palmă” pe obrazul Consilului Superior al Magistraturii şi al Inspecţiei Judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost un şoc o astfel de decizie. Confruntările lui, luările de poziţie, critice, poate în dezacord cu ale colegilor, nu justifică o excludere”, a spus Iulia Scântei, precizând că ”este o o palmă pe obrazul CSM şi al Inspecţiei judiciare”.

Potrivit senatoarei PNL, aceast decizie a fost permisă ”de o legislaţie care nu a fost modificată, legile justiţiei”. 

Iulia Scântei a mai declarat că atât CSM cât şi Inspecţia Judiciară ”au ajuns o reflexie a sistemului politic”. 

Despre schimbarea din funcţie a şefului Inspecţiei Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, senatoarea a arătat că actuala lege nu permite schimbarea lui din fruntea Inspecţiei Judiciare.  

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru „manifestări pe reţelele de socializare”.

Judecătorul a precizat că sancţiunea i-a fost aplicată pentru filmuleţe publicate pe TikTok şi că va face recurs.

Vicepreşedintele USR Dan Barna a anunţat, marţi, printr-o postare, că formaţiunea va sesiza Comisia Europeană în legătură cu decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecătorul Cristi Danileţ.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.