Vicepreşedintele PSD Florin Iordache a declarat, marţi, că respingerea de către preşedintele Iohannis a remanierilor este „un abuz” şi cea mai rapidă soluţie în acest moment este restructurarea guvernamentală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mi se pare un abuz. Atâta timp cât premierul Viorica Dăncilă a prezentat nişte demisii ale colegilor mei din Guvern, preşedintele conform ultimei decizii trebuia să ia act de acele demisii, dar totuşi pentru preşedintele nostru - care sepr că va fi ales un alt preşedinte în noiembrie - de îndată, aşa cum spune ultima decizie a Curţii, însemna de joi, de când i-a trimis dna Dăncilă”, a declarat Iordache.

„Înţeleg că s-a modificat cumva Constituţia şi există un drept de veto al preşedintelui de a alege dacă demisiile... În primul rând, trebuia să ia act de demisii şi, pasul doi, dacă ne uităm la deciziile Curţii, trebuia să hotărască pe criterii de legalitate”, a adăugat deputatul PSD.

În opinia sa, „cea mai rapidă soluţie în acest moment este soluţia restructurării”.

”În acest fel vom demonstra preşedintelui şi opoziţiei că avem o majoritate consolidată”, a adăugat Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că respinge remanierile celor trei miniştri, pentru că cele trei propuneri făcute nu sunt persoane potrivite pentru funcţia de ministru. Preşedintele a precizat că nu ia act nici de cele trei demisii până când nu ştie cu cine vor fi înlocuiţi aceştia. Klaus Iohannis a declarat că a avut o discuţie la telefon cu premierul Viorica Dăncilă, în care a rugat-o să vină cu alte propuneri sau cu propuneri de miniştri interimari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.