Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, după şedinţa conducerii partidului cu reprezentanţii liberali din Executiv că preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a făcut apel către miniştrii liberali şi secretarii de stat privind reducerea cheltuielilor bugetare şi va avansa aceste măsuri şi în şedinţa coaliţiei, reprezentanţilor PSD. Ionuţ Stroe a arătat că ”statul trebuie să ofere un exemplu când e vorba de efortul pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar, înainte de a avansa public altă măsuri care vizează fie cetăţeni fie companii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Principalul subiect al şedinţei PNL l-a constituit apelul preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, adresat miniştrilor PNL şi bineînţeles secretarilor de stat, privind reducerea cheltuielilor bugetare. Apelul este legat de modul în care ar trebui să lucreze împreună şi să găsească cele mai bune soluţii pentru a începe aceste măsuri din viitorul apropiat cu reducerile cheltuielilor bugetare”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuţ Stroe a arătat că ”statul trebuie să ofere un exemplu când e vorba de efortul pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar, înainte de a avansa public altă măsuri care vizează fie cetăţeni fie companii”.

”Considerăm că astfel de măsuri sunt absolut necesare şi astăzi, preşedintele Nicolae Ciucă le va avansa de altfel în şedinţa coaliţiei şi reprezentanţilor PSD. Ministrul de Finanţe, prezent la această şedinţă, deja parte din aceste măsuri le-a primit, pe de o parte eliminarea cheltuielilor neesenţiale, reducerea cheltuielilor care nu sunt neapărat necesare sau urgente în acest moment, de ce nu, poate redimensionarea anumitor instituţii sau bugete alocate în momentul de faţă, anumite analize privind eficienţa muncii versus bugetele alocate, toate aceste lucruri sunt necesare când vorbim de efortul pe care trebuie să îl facem în acest an pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuţ Stroe a arătat că discuţiile continuă în cadrul coaliţiei. ”Probabil că subiectul va fi pe agenda coaliţiei de la ora 14.00”, a precizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.