Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, vineri, într-o intervenţie la Antena 3, despre creşterea economică anunţată de INS, că aceste cifre înseamnă că, în viitor, Guvernul va putea susţine eventuale noi majorări de venituri pentru români. Stroe s-a referit şi la cota unică, arătând că este ”o dovadă că sistemul este funcţional şi generează creştere economică în România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Creşterea economică înseamnă că locurile de muncă se păstrează, că avem o economie funcţională, că există în momentul de faţă perspective bune în ceea ce priveşte creşterea economică, în contextul în care, global, vorbim de recesiune”, a spus Ionuţ Stroe.

El a precizat că această creştere economică mai înseamnă că, în viitor, Guvernul va putea susţine eventuale noi majorări de venituri pentru români şi că nu există în momentul de faţă un pericol mare asupra funcţionării economiei.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Dacă e să ne uităm la contextul macro şi la toate discuţiile globale despre recesiune şi perspective extrem de sumbre, cifrele din ţara noastră arată foarte bine. Există o dovadă că economia funcţionează şi că Guvernul a fost responsabil şi capabil să ia cele mai bune măsuri economice, chiar şi în aceste perioade extrem de dificile, când avem crize suprapuse”, a spus el.

Întrebat despre inflaţia în creştere, Ionuţ Stroe a arătat că această creştere economică nu compensează ”această creştere enormă a inflaţiei”. ”Fenomenul este unul globalizat, iar creşterea economică ne dă posibilitatea de a fi optimişti, ne dă speranţe că deciziile luate în acest fenomen inflaţionist globalizat sunt bune în România. Avem o economie funcţională”, a menţionat el.

Purtătorul de cuvânt al PNL a amintit despre Pachetul Sprijin pentru România, care conţine măsuri sociale dar şi, peste 60%, măsuri economice. ”Există o cifră a investiţiilor în România, în ultimii 32 de ani, fără precedent. Există un sprijin real pentru zona de business şi aceste investiţii care s-au menţinut se văd astăzi în această creştere economică care ne dă speranţe, ne dă o doză de optimism, în tot acest context extrem de sumbru”, a afirmat el.

Stroe a precizat că ”este un semnal că trebuie menţinut ritmul actual” dar şi predictibilitatea, în zona de afaceri.

”Putem vorbi aici chiar de menţinerea cotei unice (..) Ar trebui să fie o dovadă că sistemul este funcţional, şi, pentru România, în momentul de faţă generează creştere economică, ceea ce practic este mult peste zona euro”, a mai spus el.

Economia României a crescut cu 5,1% în primul trimestru al anului, faţă de trimestrul IV 2021. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2021, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 6,4% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, arată datele provizorii (2) publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.