Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi, la Parlament, despre anunţul PSD privind Ordonanţa pe energie, că a înţeles că de data aceasta pregătesc un draft pentru reglementarea pieţei, iar dacă îşi doresc acest lucru trebuie să vină în cadrul coaliţiei. E riscant să vii cu o asemenea schimbare bruscă, la nici două sau trei săptămâni de la intrarea în vigoare a unei ordonanţe de urgentă, a mai spus Stroe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă ar fi să analizăm a ceea ce s-a întâmplat până acum PSD a fost parte a tuturor deciziilor luate la nivel guvernamental şi chiar parlamentar în domeniul reglementării zonei de energie, există ordonanţe succesive pe care şi-au pus semnătura, pe care le-au susţinut în cadrul coaliţiei. Înţeleg că de data aceasta pregătesc un draft pentru reglementarea pieţei, pe care şi-o doresc ei, pot să o facă, nu putem interveni la nivel de activitate politică , dar cu siguranţă dacă îşi doresc acest lucru trebuie să vină cu el în cadrul coaliţiei”, a spus Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că, ulterior dacă se cade de acord asupra acestui subiect, se va merge mai departe şi se va intra pe partea de proces legislativ fie că vorbim de Guvern sau de Parlament.

”Dar deocamdată este destul de riscant ca la nici 2 sau 3 săptămâni de la intrarea în vigoare a unei ordonanţe de urgentă să vii cu o asemenea schimbare bruscă şi să propui o piaţă reglementată printr-o nouă lege. Eu ştiu că au fost câteva propuneri în acest sens. Atenţie, nu vorbim neapărat de reglementarea pieţei după modelul din trecut, ci după un model nou care îmbină practic piaţa liberă cu cea reglementată , dar nu a venit din partea PSD ci din partea furnizorilor care a avut loc la Guvern şi există posibilitatea ca o parte din propunerile lor să fie preluate. Asta nu înseamnă neapărat că ne întoarcem la o piaţă reglementată”, a mai comentat Stroe. 

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, la Parlament, despre varianta ca PSD să ceară demiterea lui Virgil Popescu, după plecarea lui Vasile Dîncu, că modul lui de a funcţiona nu este acesta, dar a menţionat că ”nu este un fan al domnului ministru de la Energie, acest lucru îl poate spune cu toată tăria”.

Ciolacu a mai arătat că PSD are un draft cu modificările la Ordonanţa pe energie însă ar prefera să vadă o propunere din partea lui Virgil Popescu.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.