Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu a declarat, vineri, pentru News.ro, că şedinţa Biroului Naţional de joi a fost una tensionată care a generat discuţii în partid, el precizând că speră ca, până luni, la următoarea reuniune a conducerii partidului, să se găsească calea de a trece peste această criză internă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Şedinţa Biroului Naţional de ieri a fost una tensionată care a generat discuţii în partid. Dezbaterile aprinse fac parte din ADN-ul USR şi în general se termină cu soluţii bune”, a spus Ionuţ Moşteanu.
 
Purtătorul de cuvânt al USR şi-a exprimat speranţa că se va ajunge la o soluţia pentru a trece peste această criză internă, până la următoarea şedinţă, de luni. 
 
 
”Am speranţa că până luni se va găsi ca de fiecare dată o cale să trecem peste această criză internă şi să ne concentrăm pe soluţiile politice pe care le aşteaptă de la noi o parte a României”, a arătat Moşteanu. 
 

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, nemulţumit că nu se poate impune în partid pentru că nu are majoritate în forurile de conducere, a propus, în şedinţa de joi a partidului, un program politic cu numeroase modificări. El a afirmat că, dacă programul nu va fi votat, va demisiona din funcţie.

Cioloş şi-a anunţat colegii că va supune proiectul votului Biroului Politic în cursul zilei de luni.

Ulterior şedinţei, între Dan Barna şi Dacian Cioloş a existat un schimb de mesaje pe grupurile interne.

Barna l-a acuzat pe Cioloş de iresponsabilitate şi că aruncă partidul în aer în lupta pentru putere, în schimb Cioloş a afirmat că funcţia de preşedinte al USR este mai degrabă decorativă, iar promisiunea sa a fost de a dezvolta partidul. Cioloş le-a atras atenţia colegilor că USR nu este pregătit pentru alegerile din 2024, fiind ”departe de a fi un partid capabil de a creşte electoral”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.