Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR a declarat marţi în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre apelul lui Lucian Bode şi Marcel Ciolacu pentru un armistiţiu politic, în vederea intrării ţării noastre în Schengen, că i se pare un punctaj slab de partid. Mi-au adus aminte de Borcea de la Dinamo, care zicea pe vremuri lăsaţi-ne să ne antrenăm pentru Liga Campionilor, a comentat deputatul USR ironic, arătând că actuala coaliţie ar vrea să pună un scotch pe gura Opoziţiei, ca să facă toate tărăşeniile, aşa cum îi place domnului Iohannis, în linişte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi se pare un punctaj slab de partid din partea dânşilor. Mi-au adus aminte de Borcea de la Dinamo, care zicea pe vremuri lăsaţi-ne să ne antrenăm pentru Liga Campionilor şi luau câte trei goluri în divizia naţională. Cam aşa sunt şi dânşii”, a comentat Ionuţ Moşteanu apelul făcut de Lucian Bode şi Marcel Ciolacu pentru un armistiţiu politic, pentru aderarea României la Schengen.

Purtătorul de cuvânt al USR a arătat că ”toată lumea politică trage pentru aderarea aceasta la Schengen”.

”Ştiu ce eforturi fac colegii mei la Bruxelles, fiecare partid, cum poate pe unde poate, pentru că Schengen este un obiectiv de ţară şi este important şi Schengen nu va fi decis sau indeciv de un scandal la Bucureşti. Oamenii ăia s-au uitat mulţi ani la noi, s-au plictisit şi ei să zică de rule of law, de legile justiţiei, de întărirea democraţiei, de presă liberă, de instituţii solide, democratice. Am ajuns într-un punct în care ne vor deschide această uşă, cred cu tărie asta. Vom avea la finalul anului România în Schengen”, a mai afirmat Moşteanu.

Reprezentantul USR a acuzat coaliţia de guvernare că ”ei ar vrea să pună un scotch pe gura Opoziţiei, să facă toate tărăşeniile, aşa cum îi place domnului Iohannis, linişte, lăsaţi-ne să lucrăm”,

”Nu funcţionează aşa democraţia, ci prin dialog şi transparenţă. Opoziţia trebuie să fie opoziţie, licitaţiile să fie licitaţii pentru că altfel nu ar fi democraţie ci autocraţie, pentru Schengen tragem cu toţii dar trebuie să răspundă fiecare ministru, acasă, pentru acţiunile lor”, a afirmat Moşteanu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut apel la politicienilor români şi le-a cerut să lase deoparte, pentru o perioadă scurtă de timp, orgoliile şi atacurile politice interne „pentru a ne putea concentra pe atingerea celui mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an: aderarea la spaţiul Schengen”. El a amintit şi de vizita de miercuri a premierului Olandei Mark Rutte, în acest context.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut la rândul lui un apel pentru unitate politică pe acest subiect:

”Dosarul Schengen nu este pe persoană fizică, este al României şi nu trebuie virusat politic”. Bode a participat la inaugurarea Pavilionului de Pregătire Integrată din cadrul Centrului Multifuncţional de Pregătire Schengen din Buzău, ”un important furnizor de competenţe”.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.