Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, i-a cerut, luni, premierului Nicolae Ciucă, să dea de urgenţă Ordonanţă de Urgenţă pentru a împiedica intrarea în vigoare a pensiilor speciale ale aleşilor locali, care, potrivit Codului Administrativ, ar urma să intre în plată de la 1 ianuarie 2022. ”Este inacceptabil să avem o nouă categorie de pensii speciale, trebuie tăiate cele vechi şi nu create altele noi”, a spus Moşteanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ionuţ Moşteanu a afirmat că ”zeci de mii de oameni care au ţinut, mulţi dintre ei, administraţiile şi comunităţile în subdezvoltare, vin acum să ceară pensii speciale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al USR, care a precizat că impactul bugetar al acestor pensii este de aproximativ 600 de milioane de lei. ”Dincolo de inechitate, dincolo de morală, este important, domnul Ciucă, să vorbiţi în coaliţie, ştiu că vă este greu, însă avem pretenţia de la dumneavoastră, şi noi şi românii, să nu fiţi la mâna unor primari, ci să fiţi un om demn”, a declarat Moşteanu. Deputatul USR a arătat că USR a încercat să elimine aceste pensii speciale ale aleşilor locali prin Parlament şi a depus un proiect de lege în acest sens, care este blocat la Senat. ”Nici acum nu ar fi târziu, dacă parlamentarii PNL şi PSD l-ar pune pe ordinea de zi, am putea dezbate şi vota săptămâna aceasta şi apoi promulgat săptămâna viitoare”, a afirmat el. ”Vedem că actuala coaliţie îşi protejează foştii primari şi foştii preşedinţi de CJ. Este inacceptabil să avem o nouă categorie de pensii speciale, trebuie tăiate cele vechi şi nu create altele noi. Domnule Ciucă, daţi OUG cât mai repede, mai sunt 18 zile”, a arătat Moşteanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.