Ionel Dancă anunţă că şi-a încheiat, miercuri, mandatul de şef al Cancelariei premierului, funcţie pe care a ocupat-o din noiembrie 2019. Dancă va rămâne deputat, făcând parte Comisia de afaceri europene din Parlamentul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În politică, la fel ca în viaţă, ne dorim să lăsăm în urmă doar binele pe care l-am făcut. Închei astăzi mandatul de Şef al Cancelariei Prim-ministrului în Guvernul României, optând în continuare pentru mandatul de Deputat PNL în Comisia de afaceri europene din Parlamentul României. Sunt mândru că am făcut parte din Guvernul României condus de Prim-ministrul Ludovic Orban din noiembrie 2019 până în decembrie 2020, alături de o echipă de miniştri liberali competenţi şi dedicaţi muncii lor, într-una dintre cele mai dificile perioade din istoria României”, a scris, miercuri, pe Facebook, Ionel Dancă.

Acesta afirmă că, s-au schimbat într-un an ”mentalităţi, atitudini, obiceiuri, proceduri, reguli scrise şi nescrise, programe şi strategii, cu viteza de care avea şi are nevoie România în continuare pentru a ajunge la nivelul de dezvoltare pe care îl aşteaptă românii”.

”Am salvat viaţa şi sănătatea românilor şi am intervenit rapid cu măsuri de sprijin pentru salvarea locurilor de muncă şi a afacerilor afectate de pandemie şi mă bucur că am contribuit la adoptarea şi implementarea celui mai amplu Plan naţional de investiţii şi relansare economică.  Alături de colegii miniştri liberali, împreună cu Premierul Ludovic Orban, am elaborat unele dintre cele mai inovatoarea şi mai ample scheme de sprijin pentru economie din Uniunea Europeană precum somajul tehnic şi kurzarbeit, credite pentru investiţii şi capital de lucru cu garanţii de stat şi dobândă subvenţionată, instrumente noi de asigurarea lichiditatii pentru companii, amanarea ratelor bancare, suspendarea obligaţiilor fiscale, granturi de repornire şi pentru dezvoltarea afacerilor etc. Mai mult, chiar în aceste condiţii de criză, cu provocări economice, financiare şi bugetare imense, ne-am impus modelul liberal de dezvoltare economică, bazat pe investiţii publice şi private în infrastructură şi în economie care au atins un nivel record în 2020. Nu am oprit niciun şantier de lucru pentru autostrăzile pe care le aşteaptă românii şi nicio regiune nu a mai fost lăsată în urmă iar Moldova are în sfârşit prioritate”, a mai scris Dancă.

Acesta afirmă că Guvernul Orban lasă ”o Românie mai aproape de ceea ce ar trebui să fie, o ţară mai bine pregătită pentru depăşirea crizei sanitare şi reluarea creşterii economice”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.