Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, vineri, cu comisarii europeni şi va discuta despre principalele dosare europene pe care le va gesiona România pe durata exercităţii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Şeful statului va transmite că România doreşte să exercite un mandat de succes, orientat spre rezultate concrete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, îi va primi, vineri 11 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, pe membrii Comisiei Europene (Colegiul Comisarilor). Cu acest prilej, Preşedintele României va avea o întrevedere cu Preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker”, a anunşat, miercuri, Administraţia Prezidenţială.

Vizita membrilor Comisiei Europene are loc în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene (UE), începând cu 1 ianuarie 2019. Colegiul Comisarilor efectuează, la începutul fiecărui semestru, o vizită în statul membru care deţine Preşedinţia Consiliului UE.

”Subiectul discuţiilor va fi legat de Preşedinţia României la Consiliul UE, cu accent pe principalele dosare europene pe care România le va gestiona în această perioadă. Preşedintele României va sublinia că exercitarea pentru prima dată de către ţara noastră a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE va reprezenta o bună oportunitate pentru a reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european”, a mai transmis sursa citată.

Administraţia Prezidentială a precizat că şeful statului va evidenţia faptul că România doreşte să exercite un mandat de succes, ”orientat spre rezultate concrete, care să contribuie la avansarea agendei europene, ţinând cont, însă, de contextul complex în care îşi va derula activitatea în următoarele şase luni”.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi Colegiul Comisarilor se vor afla la Bucureşti, joi şi vineri, pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române. Jean Claude Junker va avea întâlniri şi declaraţii comune cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, Junker va avea întâlniri cu liderii Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.