Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, preşedintelui Senatului şi preşedintelui Camerei Deputaţilor să ia act de demisia din funcţia de director al SIE a lui Mihai Răzvan Ungureanu şi să declare vacantă această funcţie, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După îndeplinirea procedurilor legale pentru vacantarea funcţiei, Parlamentul, prin Comisia pentru exercitarea controlului asupra SIE, poate declanşa procedurile de numire a unui nou director, după avansarea propunerii de la Palatul Cotroceni.

Demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu va ajunge la Birourile Permanente reunite, care vor face o informare către plenul celor două Camere.

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, care a precizat că şeful statului a acceptat demisia acestuia. 

Mădălina Dobrovolschi a precizat că demisia lui Mihai Ungureanu a fost înregistrată la Administraţia prezidenţială, iar preşedintele Iohannis va accepta această demisie.

Interimar, conducerea SIE va fi asigurată de Silviu Predoiu, a mai precizat purtătorul de cuvânt al şefului statului.

În 24 iunie 2015, preşedintele Iohannis l-a desemnat pe Ungureanu pentru un nou mandat la conducerea SIE, acesta fiind numit prin votul Parlamentului din 30 iunie 2015.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai fost şef al SIE în perioada decembrie 2007 - februarie 2012.

Silviu Predoiu este născut în anul 1958, lucrează în SIE din 1990, iar din anul 2005 este adjunct al directorului SIE. Anterior, Predoiu a lucrat ca geolog la întreprinderea de metale rare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.