Preşedintele Klaus Iohannis îşi reafirmă intenţia de a-l propune premier pe Ludovic Orban în situaţia în care va fi nevoie de constituirea unui nou Executiv. Întrebat dacă are o soluţie de rezervă pentru organizarea alegerilor anticipate, în situaţia în care moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR nu va trece, iar primul ministru nu va demisiona, Iohannis spune că "întotdeauna există un plan B".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, luni seară, care va fi premierul pe care îl va propune în cazul în care moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR va fi votată, preşedintele Klaus Iohannis şi-a reafirmat susţinerea faţă de Ludovic Orban pentru funcţia de prim ministru. 
 
"Da, şi de data aceasta şi de data viitoare, tot pe domnul Ludovic Orban îl voi propune premier”, a afirmat şeful statului. 
 
Acesta a spus că aşteaptă rezultatele moţiunii, fără a preciza care sunt, în opinia sa, şansele ca moţiunea de cenzură să fie votată. 
 
"Asta vom vedea. Povestea cu moţiunea o auzim de când a anunţat Guvernul că doreşte să-şi angajeze răspunderea. Să vedem practic", a spus Iohannis. 
 
Întrebat ce plan are dacă Ludovic Orban refuză să demisioneze, iar moţiunea nu trece, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: "Fiţi asigurat că întotdeauna există un plan B".
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.