Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, că decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron de a consolida prezenţa militară a acestui stat în România reprezintă ”un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarităţii Aliate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salut decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a consolida prezenţa militară franceză în România, prin trimiterea unei companii de vehicule blindate şi a unui escadron de tancuri Leclerc. Un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarităţii Aliate”, a arătat Iohannis, pe reţelele sociale.

 

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în România în cadrul NATO prin desfăşurarea în săptămânile următoare a unei companii de ”vehicule blindate de infanterie” şi a unei escadrile de tancuri de tip Leclerc, a anunţat marţi ministrul francez al Apărării, relatează AFP.

Decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron de a ”consolida poziţia defensivă (n.r. franceză) pe Flancul Estic al Europei” a fost luată ”având în vedere situaţia de pe Flancul Estic al NATO” şi ”violenţa luptelor din Ucraina”, a declarat Sébastien Lecornu în timpul unei audieri în parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.