Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la dezbaterea cu public din cadrul festivalului One World Romania, că singurul regret din primul său mandat îl reprezintă acela că nu a avut un guvern cu care să colaboreze şi să rezolve probleme, iar legat de executivul tehnocrat condus de Dacian Cioloş în 2016 el a spus că a fost o soluţie atipică şi că acesta a „administrat rezonabil” ţara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat care sunt regretele legat de primul mandat, care se va încheia în toamnă, şi de ce ar trebui să fie votat a doua oară, Iohannis a spus: „Regretul meu din primul mandat e că nu am avut noroc de un guvern cu care să lucrez împreună şi chiar să ne apucăm să rezolvăm problemele. Speranţa mea e ca în al doilea mandat voi găsi, la momentul potrivit, atunci când vor vrea românii, un guvern cu care să lucrez în aşa fel încât să nu fiu în situaţia destul de penibilă în care să mă întrebe cineva ce voi face şi eu să spun că o să îi conving să facem ceva”.

Legat de guvernul tehnocrat Cioloş, el a spus că a fost o soluţie de interimat, „aşa am definit-o la momentul acela”.

„A fost o soluţie atipică, nepolitică,  şi pentru ce a fost numit guvernul a făcut. Un an a administrat România rezonabil. Dar un guvern nu trebuie să administreze, ci să guverneze, să vină cu politici, să le pună în practică, să creeze legislaţia aferentă. Mai mult decât poate face un guvern de tehnocraţi. Nu avea cum să facă mai mult”.

Pentru un al doilea mandat, Iohannis a spus că „baza de valori” trebuie să fie un argument puternic pentru a fi reales. „Baza mea de valori este OK - stat de drept, intregrare europeană, relaţie translatlantică, echitate, şi aşa mai departe. În măsura în care voi găsi o guvernare voi şti cum să abordez”.

Cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World Romania are loc la Bucureşti până pe 24 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.