Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că PSD acţionează în Parlament cu un cinism inimaginabil doar pentru a câştiga câteva voturi în plus şi că el vede în această notă anunţurile social-democraţilor de a veni cu o moţiune de cenzură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat într-o conferinţă de presă ce părere are despre intenţia PSD de a depune o moţiune de cenzură.

“Pur formal, sigur moţiunea de cenzură e un instrument la îndemâna Opoziţiei atunci când este Guvernul este acuzat de management defectuos. După părerea acest Guvern Orban nu poate fi acuzat de management defectuos. S-a descurcat foarte bine, e un guvern puternic minoritar care a reuşit să vină cu un buget, care a reuşit să gestioneze epidemia în starea de urgenţă, care reuşeşte acum să gestioneze lucrurile curente”, a spus preşedintele.

El crede că nu există motive obiective pentru a acuza Guvernul şi a veni cu o moţiune de cenzură.

“Argumente obiective de a acuza guvernul, după părerea mea, nu există, însă faptul că vom avea alegeri locale şi parlamentare ne face sî credem că unii acţionează excesiv de politicianist. Pe de altă parte, PSD-ul a dat dovada vie că acţionează în Parlament cu un cinism inimaginabil doar pentru a câştiga încă câteva voturi şi în această notă văd eu anunţurile repetate ale PSD-ului că va veni cu o moţiune de cenzură”, a mai transmis Klaus Iohannis.

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunţat că în mod „categoric” social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

Ciolacu a susţinut că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei. El a adăugat că au fost deja strânse 202 semnături pentru introducerea moţiunii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.