Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, cu privire la proiectul de modificare a Codurilor penale, că nu consideră oportună introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu, pentru că infracţiunea fie a fost comisă, fie nu, iar acest lucru este stabilit de judecător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că nici nu este bine să se stabilească un prag şi nici nu cred că este posibil să se stabilească un prag. În definitiv, abuzul în serviciu ori s-a comis, ori nu s-a comis. Ori, dacă s-a comis, judecătorul cu siguranţă va putea să evalueze şi ce trebuie să conţină sancţiunea respectivă. După părerea mea introducerea unui prag, indiferent cum s-ar calcula, ar fi arbitrară şi nu cred că ar ajuta", a spus preşedintele.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi, că punctul de vedere privind excepţia de neconstituţionalitate invocată de Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, l-a dat Ministerului Justiţiei, aceasta fiind procedura, dar aceste puncte de vedere pleacă de la Executiv sub semnătura prim-ministrului. Grindeanu a subliniat că nu vrea să interfereze în ceea ce înseamnă munca pe care specialiştii o fac.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.