Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, într-un mesaj transmis la Şcoala de Vară a Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL), că femeile aduc ”abordări şi perspective proaspete, modelate de experienţele lor unice în comunitate şi în familie”, iar ”înţelegerea profundă a provocărilor societale, empatia şi compasiunea pe care le manifestă trebuie valorificate şi în actul politic”. ”2024 reprezintă un an semnificativ pentru viitorul României şi un bun prilej de reflecţie asupra modului în care femeile pot participa mai mult la consolidarea democraţiei, inclusiv prin susţinerea lor în funcţii din care să contribuie la dezvoltarea statului”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Felicit Organizaţia Femeilor Liberale pentru continuarea tradiţiei Şcolii de Vară şi salut participarea tuturor doamnelor la discuţiile care vor avea loc în aceste zile. Cu siguranţă, tema aleasă în acest an, «O nouă viziune: leadership feminin liberal», va genera o serie de dezbateri substanţiale despre rolul şi importanţa femeilor în politică. În contextul celor patru runde de alegeri care vor avea loc, 2024 reprezintă un an semnificativ pentru viitorul României şi un bun prilej de reflecţie asupra modului în care femeile pot participa mai mult la consolidarea democraţiei, inclusiv prin susţinerea lor în funcţii din care să contribuie la dezvoltarea statului”, a arătat Klaus Iohannis, vineri, în mesajul transmis la Şcoala de Vară a Organizaţiei Femeilor Liberale şi prezentat de către Cătălina Galer, consilier de stat - Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

El a adăugat că PNL a înţeles necesitatea promovării femeilor în politică şi în administraţie, ”fapt dovedit şi prin nominalizarea unui număr mai mare de doamne pentru a deţine portofolii ministeriale”.

”Sprijinirea femeilor pentru a ocupa poziţii de conducere la cel mai înalt nivel în stat, în Guvernul şi în Parlamentul României, precum şi în alte instituţii centrale reprezintă un imbold şi o sursă de inspiraţie. Este important ca asigurarea echităţii şi egalităţii de gen să devină o practică la nivelul întregii societăţi şi încurajez Partidul Naţional Liberal să dea semnale tot mai puternice în favoarea respectării şi promovării drepturilor femeilor. Mai mult de jumătate din populaţia României este formată din femei, iar reprezentarea acestora la nivel politic şi decizional trebuie să fie pe măsură. Dezvoltarea solidă a societăţii poate fi realizată doar prin apărarea intereselor şi punerea în valoare a tuturor membrilor săi, indiferent de gen”, a transmis şeful statului.

Potrivit lui Iohannis, ”femeile aduc abordări şi perspective proaspete, modelate de experienţele lor unice în comunitate şi în familie”.

”Înţelegerea profundă a provocărilor societale, empatia şi compasiunea pe care le manifestă trebuie valorificate şi în actul politic. Avem nevoie de motivaţia, energia şi viziunea dumneavoastră pentru conturarea unor politici publice mai eficiente, care să conducă la bunăstare socială şi la consolidarea unei societăţi juste şi echitabile. Prin performanţele remarcabile în politică şi în administraţia publică, depăşiţi bariere în fiecare zi, invalidând stereotipurile de gen şi prejudecăţile. Astfel, reprezentaţi veritabile modele pentru tinerele din România, demonstrând că femeile pot fi lideri de succes, iar opiniile şi ideile lor sunt cruciale în procesul decizional. Vă îndemn să vă asumaţi proiecte îndrăzneţe, să acţionaţi întotdeauna cu corectitudine şi integritate şi să nu vă lăsaţi descurajate atunci când întâmpinaţi dificultăţi. Prin rezultatele muncii dumneavoastră, sunt convins că veţi aduce schimbări pozitive în societate şi veţi juca un rol esenţial în definirea viitorului politicii româneşti. Vă asigur în continuare de susţinerea mea şi vă urez mult succes”, a conchis Iohannis.

Şcoala de Vară a OFL se desfăşoară la Eforie Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.