Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj noului prim-ministru al Japoniei Yoshihide Suga şi a precizat că are încredere că înţelepciunea şi experienţa acestuia îi va asigura un mandat de succes, în ciuda contextului nefavorabil generat de pandemia de coronavirus, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. Şeful statului a adăugat că Guvernul României este ferm în angajamentul avansării şi dezvoltării relaţiilor bilaterale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am convingerea că înţelepciunea şi experienţa remarcabilă pe care o aveţi în fruntea administraţiei guvernamentale a Japoniei vor asigura succesul mandatului dumneavoastră, în pofida contextului complex creat de evoluţia severă a pandemiei generate de noul coronavirus. Doresc să vă asigur că Guvernul României rămâne ferm angajat pentru avansarea relaţiilor bilaterale dintre ţările noastre, în acord cu liniile de acţiune stabilite în cadrul întrevederilor pe care le-am avut cu prim-ministrul Japoniei, în anii 2018 şi 2019”, arată Klaus Iohannis, într-un mesaj, conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.
 
Şeful statului a amintit de încheierea Acordului de Parteneriat Strategic bilateral în 2021, anul centenarului relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia.
 
„În acest sens, România este hotărâtă să încheie Acordul de Parteneriat Strategic bilateral în 2021, anul centenarului relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia. Suntem convinşi că acest Parteneriat Strategic, fundamentat pe comunitatea de valori pe care ţările noastre le împărtăşesc, va aduce beneficii cetăţenilor noştri şi va contribui la consolidarea păcii şi cooperării internaţionale.”, potrivit preşedintelui Iohannis. 
 
Yoshihide Suga, în vârstă de 71 de ani, noul lider al Partidului Liberal Democrat (PLD), aflat la putere în Japonia, a fost ales miercuri nou premier de către Parlament, în locul lui Shinzo Abe care s-a retras din motive de sănătate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.