Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după consultările cu partidele, că cele două pachete de legi privind siguranţa naţională trebuie să garanteze în primul rând securitatea cetăţenilor şi respectarea drepturilor acestora, nu a statului, pentru că acesta "nu e pus în dificultate".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avem drepturile şi libertăţile civile, care trebuie garantate. Pe de altă parte, avem nevoia de securitate şi vorbesc aici în special de securitatea cetăţeanului, fiindcă securitatea statului nu este pusă în dificultate. Întregul complex de legi trebuie elaborat în aşa fel încât să fie garantate drepturile şi libertăţile, dar de altă parte să fie cetăţeanul liniştit că statul face tot ce poate pentru a-i garanta securitatea", a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a precizat că cele două pachete de legi care vor fi elaborate în perioada următoare, indiferent că este vorba despre legile siguranţei naţionale şi ale serviciilor, care vor fi introduse în 2017, sau aşa-numitele legi "Big Brother", privind cartelele preplătite şi securitatea cibernetică, discutate de Guvern, trebuie adoptate prin consens, astfel încât acestea să fie durabile.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

"Foarte multe legi din domeniul securităţii naţionale sunt învechite sau inadecvate sau greu de aplicat la situaţia în care suntem astăzi. (...) Toate aceste legi trebuie actualizate. Alte legi trebuie create, fiindcă sunt domenii care nu sunt deloc reglementate", a mai spus preşedntele, subliniind că este un efort al întregii clase politice şi al specialiştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.