Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după consultările cu partidele, că primul pachet de legi privind securitatea naţională poate fi adoptat de Guvern în luna mai şi transmis Parlamentului, astfel încât acesta să poată fi votat în cursul actualei sesiuni parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prim-ministrul m-a asigurat că aceste trei legi vor parcurge întreaga procedură guvernamentală şi de consultare publică în aşa fel încât la sfârşitul lunii mai ele vor putea fi trimise în Parlament ca iniţiative legislative", a spus Iohannis, după consultările cu partidele.

Preşedintele a afirmat că a primit asigurări şi din partea partidelor că acest calendar poate fi respectat, astfel încât, "dacă toată lumea colaborează", legile pot fi adoptate în cursul lunii iunie.

Aceste proiecte se află deja în proces de elaborare la Guvern, a precizat Iohannis. Este vorba despre un proiect privind îmbunătăţirea legii de combatere a terorismului, legea care clarifică situaţia cartelelor preplătite şi legea securităţii informatice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.