Preşedintele Klaus Iohannis a comentat varianta ca Dacian Cioloş să mai formeze Guvernul după scorul slab al PNL şi USR în faţa social-democraţilor, la alegerile de duminică, afirmând că acest lucru îl va afla de la partide în consultările de miercuri, când ar putea fi discutate şi alte subiecte pe care formaţiunile le consideră importante, precum situaţia actuală din PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat dacă îşi asumă şi el o parte din eşecul PNL la alegerile parlamentare, şeful statului afirmând că acest lucru trebuie discutat în interiorul partidului, dar a precizat că la consultările de miercuri pot fi atinse şi alte teme.

"Toate aceste chestiuni sunt discutate şi vor fi discutate în continuare în interiorul partidelor, iar în măsura în care mă privesc aştept să vină partidele la consultări cu diverse teme pe care doresc să le discute cu mine", a spus el.

În privinţa rezultatelor alegerilor pentru liberali, Iohannis a spus că ele vor fi comentate de "cei din PNL şi toţi analiştii care sunt preocupaţi de aceste chestiuni".

Întrebat dacă mai vede posibilă formarea unui Guvern Cioloş după aceste rezultate, Iohannis a răspuns: "Asta o să îmi spună probabil partidele mâine (miercuri, la consultări - n.r.)".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.