Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că s-au primit avertismente din partea oficialilor europeni cu privire la rectificarea bugetară adoptată de Parlemant. ”Înalţi responsabili din Comisia Europeană ne-au spus franc – dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 miliarde din fonduri europene”, a afirmat preşedintele, menţionând că nu sunt exluse creşteri ale costurilor de finanţare pentru populaţie. Cu toate acestea, şeful statului susţine că nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă vor fi credite mai mari pentru populaţie, în cazul în care intră în vigoare rectificarea bugetară şi a replicat: ”Din păcate, ambele scenarii sunt posibile. Există nu doar avertismente, există discuţii cu înalţi responsabili din Comisia Europeană care ne-au spus franc – dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 miliarde din fonduri europene, pentru că încălcăm tratele europene. Cu siguranţă agenţiile de rating ne vor retrograda. Nemavorbind că pentru aceste cheltuieli pur şi simplu nu există bani. Daţi-vă seama dacă se blochează miliarde europene, ratingul de ţară e retrogradat, iar nimeni nu mai vine să dea bani la un rating prost. Oricât ne-am dori aceste creşteri, ele vor putea fi făcute doar după ce ieşim din această criză economică şi stabilizăm finanţele ţării”.

Cu toate acestea, Iohannis a afirmat că nu se pune problema unui acord cu Fondul Monetar Internaţional.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Noi tocmai asta vrem să evităm. Vrem să evităm creşterea taxelor şi impozitelor şi vrem să repornim economia, să avem o creştere economică şi sustenabilă pentru a putea iar veni cu creşteri de salarii şi pensii. Nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI”, a pecizat preşedintele.

Parlamentul a adoptat rectificarea bugetară cu mai multe amendamente ale PSD, unul dintre acestea vizând creşetera pnsiilor cu 40%.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.