Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de decorare a ambasadorului Germaniei în România, Werner-Hans Lauk, şi a profesorului Keith Hitchins, de la Universitatea din Illinois, Statele Unite ale Americii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la dezvoltarea constantă a relaţiilor politice, economice, sociale şi culturale dintre România şi Republica Federală Germania, pentru eforturile depuse în vederea intensificării dialogului politic dintre cele două state, precum a înfiinţării Forumului Româno-German din Bucureşti, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional Steaua României în grad de Comandor Excelenţei Sale domnului Werner-Hans Lauk, ambasador al Republicii Federale Germania în România", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis l-a decorat şi pe profesorul Keith Hitchins, profesor la Universitatea din Illinois, SUA, "în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală avută la promovarea istoriei şi limbii române, pentru înţelegerea şi interesul manifestate faţă de civilizaţia românească". Hitchins a primit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Mare Ofiţer.

Decorările au fost făcute la propunerea Ministrului Afacerilor Externe, domnul Lazăr Comănescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.