Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, cu ocazia prezentării bilanţului DNA pe 2016, că o componentă importantă a luptei anticorupţie trebuie să fie prevenirea încălcării legii şi a făcut apel pentru integritate şi responsabilitate la nivelul conducerii tuturor instituţiilor publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lupta împotriva corupţiei prin mijloacele legale de care dispune statul este necesară şi trebuie continuată. Dar ea nu va fi suficientă pentru a combate definitiv acest flagel fără componenta de prevenire, care trebuie să capete din ce în ce mai multă substanţă. În acest domeniu, profilaxia trebuie să însemne integritate şi responsabilitate la nivelul conducerii tuturor instituţiilor publice. Este, de altfel, şi una dintre aşteptările legitime ale societăţii în ceea ce priveşte reforma administraţiei publice”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a făcut apel pentru cooperare între instituţiile statului pentru a putea fi continuate eforturile în domeniul transparenţei şi integrităţii publice, recuperarea prejudiciilor, dimensiunea de prevenţie sau eforturile în direcţia promovării educaţiei juridice.

”Am intrat într-o nouă etapă de maturizare a României, o Românie construită pe o cultură a integrităţii şi corectitudinii în viaţa publică (…) Nu putem să reuşim în acest demers care pune pe primul loc integritatea şi interesul general al cetăţenilor fără punţi reale între instituţiile statului (…) În această nouă paradigmă, DNA rămâne o instituţie cheie, cu un rol esenţial în combaterea fenomenului corupţiei şi al respectării legii”, a mai spus şeful statului.

Iohannis a susţinut că este nevoie de foarte mult echilibru şi înţelepciune din partea tuturor părţilor implicate pentru ca progresele făcute până acum să nu fie pierdute.

”Închei prin a vă reasigura de faptul că veţi avea în mine un partener şi un sprijin necondiţionat în consolidarea statului de drept, fiindcă este convingerea mea fermă că dezvoltarea reală a României depinde de asta”, a conchis preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.