Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că e evident că la negocierile PNL-USR PLUS-UDMR trebuie discutat şi despre funcţii, argumenând că sunt discutate şi principii, dar cineva trebuie să le pună în practică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”E evident că trebuie discutat şi despre funcţii. Câteodată lumea crede că politicienii trebuie să discute numai despre principii. E adevărat că sunt principii, dar cineva trebuie să le pună în practică şi fiecare partid vrea să îşi impună oamenii cei mai buni. Unii negociază ministerele şi probabil şi numele, alţii negociază în Parlament, alţii negociază programul de guvernare. Altfel nu se poate forma un guvern”, a afirmat Iohannis, întrebat în legătură cu disputele PNL-USR PLUS-UDMR legate de împărţirea funcţiilor în vederea formării unei coaliţii guvernamentale.
Preşedintele a subliniat că el preferă ca partidele să discute problemele, şi pe cele sensibile, şi să găsească soluţii sau abordări comune şi după aceea să guverneze cu folos pentru români şi pentru România.
Negocierile pentru formarea unei coaliţii guvernamentale au ajuns din nou la un blocaj la întrunirea de marţi a liderilor PNL, USR-PLUS şi UDMR, în condiţiile în care Ludovic Orban susţine că trebuie să respecte mandatul dat de partid, acela de a solicita postul de premier şi pe cel de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru PNL, aceasta fiind revendicată şi de USR. Orban a avansat propunerea ca el să fie premier, iar USR PLUS a cerut timp de gândire. Discuţiile oficiale vor fi reluate joi.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.