Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu privire la dezbaterile recente privind achiziţionarea noilor corvete, că este nevoie "de o mai bună clarificare a procedurii" şi speră că Guvernul va face acest lucru, aşa cum a promis, pentru începerea cât mai rapidă a lucrărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a declarat că, în discuţiile de marţi din CSAT, nu s-a stabilit şantierul sau firma care va face lucrările, fiind nevoie de discuţii în Parlament.

"Este cu siguranţă nevoie de o mai bună clarificare a procedurii. Guvernul a promis că va face acest lucru. Ministrul Apărării ne-a spus ieri că a trimis în Parlament propunerile pentru marile proiecte de achiziţii, care au nevoie, dacă depăşesc o anumită sumă, de acordul Parlamentului. Sper ca aceste chestiuni să fie discutate cu celeritate în Parlament", a spus preşedintele.

El a afirmat că, dacă aceste discuţii vor avea loc rapid, se va putea trece la următorul pas, respectiv selectarea ofertantului.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, că Hotărârea privind corvetele dată de Cabinetul Cioloş anul trecut a fost abrogată şi a dat asigurări că acestea vor fi construite tot în România, în urma unei noi negocieri, după ce procedura va fi avizată de Parlament, exprimându-şi speranţa că în a doua jumătate a anului să fie semnat un contract avantajos pentru construirea corvetelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.