Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, referitor la "racolări politice" făcute de Executiv, că "Guvernul îşi face numirile aşa cum consideră". El a reiterat că este împotriva traseismului, o "boală gravă a politicii româneşti". "În ultima vreme, majoritatea articolelor acuză PNL pentru traseism, dar patentul la traseism e la PSD, care a legiferat traseismul prin OUG. Originea traiseismului se regăseşte în guvernarea PSD-istă", susţine Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, de ce susţine un guvern care face racolări politice, fiind dat exemplul unui fost membru ALDE, fost membru în Guvernarea PSD-ALDE, cooptat acum în funcţia de secretar adjunct al Ministerului Economiei.
 
"Guvernul îşi face numirile aşa cum consideră. Că veni vorba de traseism, daţi-mi voie să facă o remarcă. În ultima vreme, majoritatea articolelor acuză PNL pentru traseism, dar patentul la traseism e la PSD, care a legiferat traseismul prin OUG. Originea traiseismului se regăseşte în guvernarea PSD-istă. S-a încercat stoparea traseismului prin lege, însă au existat nişte decizii ale CCR. Trebuie să ne reamintim aceste lucruri. Nu mi-am schimbat opinia. Sunt împotriva traseismului în continuare. Cred că traseisimul e o boală gravă a politicii româneşti şi cu cât terminăm mai repede cu ea, cu atât mai bine. Or, terminatul cred că ţine de alegător", a afirmat Iohannis.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.