Klaus Iohannis a comentat, marţi seară, încercarea Guvernului Dăncilă de a muta ambasada României la Israel şi a spus că ”s-au trezit Dragnea şi Dăncilă în încercarea de a se profila în politica externă în care nu aveau ce căuta”. Potrivit lui Iohannis, gestul a fost ”diletantism” care ”ne-a dăunat foarte grav”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat, marţi seară, în dezbaterea la care participă, despre intenţia Guvernului Dăncilă de a muta ambasada României din Israel la Ierusalim, decizie pentru care memorandum adoptat în Guvern a rămas secret.

”Este gândirea tipic pesedistă. S-au trezit Dragnea şi Dăncilă în încercarea de a se profila în politica externă în care nu aveau ce căuta. Pot să clasific aceste demersuri drept un diletantism în politica externă care ne-a dăunat foarte grav, iar acel memorandum secret a fost folosit în comunicarea publică pentru a da impresia unei anumite legitimităţi. În realitate, la Externe, s-a elaborat o documentaţie de tip studiu care a fost trimisă la Administaţia Prezidenţială după mult timp, care memorandum propunea să se facă conform legii, adică decide preşedintele şi a decis să rămâne cum am stabilit”, a spus IOhannis.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.