Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu privire la disputa pe tema modificării Codului Fiscal şi a amânării intrării în vigoare a unor reduceri de taxe, că astfel de decizii pot fi luate de Guvern acum, atât de aproape de finalul anului, nu de către altcineva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ce au discutat premierul cu preşedintele unui partid nu vreau să comentez eu, n-au decât cei implicaţi în discuţie să comenteze", a spus Iohannis, pe tema discuţiei dintre Liviu Dragnea şi Dacian Cioloş.

El a indicat că orice modificări ale Codului Fiscal pot fi făcute doar de către Guvern, prin OUG.

"Este vorba de prorogări şi acestea se pot face prin diverse mecanisme, de exemplu prin OUG. Dacă se prorogă sau nu este mai degrabă decizia Guvernului decât a altcuiva în această fază târzie din an. Se putea face foarte simplu prin lege dacă s-ar fi aplecat cineva mai devreme", a spus el.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că a vorbit la telefon cu premierul Dacian Cioloş, căruia i-a cerut să amâne mai multe măsuri fiscale care, potrivit actualului Cod Fiscal, ar trebui să se aplice de la 1 ianuarie 2017.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a scris, marţi, pe Facebook, că modificarea Codului Fiscal este o decizie care va trebui luată de viitorul Executiv, care va avea legitimitatea conferită de alegeri şi de votul unei majorităţi parlamentare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.