Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la inaugurarea magistralei de metrou din Drumul Taberei, că această linie risca să devină un fel de legendă a amânărilor, însă a venit un Guvern hotărât care a vrut să dovedească faptul că astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mi-am permis adineauri jos pe peron să îi felicit pe cei care au construit această linie de metrou.  Este o mare realizare. Trebuie să recunoaştem acest lucru. Este cert, după Revoluţie, cea mai mare realizare de acest tip de tip metrou din România. Sigur nu a fost uşor până aici şi această linie risca să devină aşa un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată a venit un Guvern hotărât care a dorit să dovedească faptul că şi astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes şi iată că se inaugurează. Această realizare contribuie cu certitudine la îmbunătăţirea vieţii în Bucureşti. Este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem şi cu infrastructura de transport în secolul 21. Oamenii îşi doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român şi pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult şi eu voi insista foarte mult, pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare, ş.a.m.d. Important e de subliniat că o bună parte din această investiţie s-a finanţat din fonduri europene. Avem în continuare fonduri europene la dispoziţie şi avem la dispoziţie sume imense. Deci se poate continua într-un ritm alert dezvoltarea infrastructurii din România şi sper că acest acest lucru să se şi întâmple”, a declarat marţi Klaus Iohannis la evenimentul de inaugurarea magistralei de metrou M5.

Şeful statului le-a transmis bucureştenilor care vor circula pe această linie de metrou să nu uite de măsurile de protecţie, precum purtarea măştii, igienizarea şi păstrarea distanţei.

„În final fiidcă perioada în care trăim este complicată şi nu mă refer la complicaţiile politice, ci la pandemie,  şi pe această linie e important să circulăm în siguranţă şi să fim protejaţi. Aşadar, dragi bucureşteni vă rog să nu uitaţi când folosiţi ă această lini, masca, distanţa, igiena, pentru a trece cu bine prin această perioadă dificilă. Şi în final, domnule prim-ministru, domnule ministru vă aşteaptă multe, multe lucrări, unele începute care trebuie finalizate, unele planificate şi am discutat în metrou despre proiectele de extindere. Vă doresc mult succes, multă energie şi tuturor multă sănătate”, a conchis preşedintele Iohannis. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.