Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă a solicitat opinia ministrului de Interne Marcel Vela după apariţia imaginilor de la întâlnirea unor şefi din Poliţie cu interlopi din clanul Duduianu, că a cerut explicaţii ministrului de Interne cu mult timp înainte să fie publicate aceste lucruri. Şeful statului a adăugat că a primit aceste explicaţii şi va cere reprezentanţilor MAI să spună public ce s-a întâmplat acolo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Da, am cerut explicaţii ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicaţiile dar nu cred că e rolul meu să comentez ce s-a întâmplat acolo. Le voi solicita celor de la MAI să vă explice public despre ce a fost vorba”, a afirmat Klaus Iohannis, chestionat miercuri la Cotroceni dacă i-a cerut explicat lui Marcel Vela privitor la acele imagini şi dacă există la nivel naţional un fenomen de cârdăşie între interlopi şi poliţişti.

Întrebat dacă s-ar impune demisia lui Marcel Vela din funcţia de ministru de Interne şi convocarea unei şedinţe a CSAT, în contextul apariţiei acestor imagini, preşedintele Iohannis a replicat: „Cred că aceste chestiuni pot fi explicate cel mai bine de cei în cauză, de şefii din Poliţiei (...) şi cred că atunci se vor lămuri lucrurile în spaţiul public”.

Adevărul a difuzat imagini din care ar rezulta că şefi din Poliţie s-au întâlnit cu membri ai clanului Duduianu înaintea ceremoniei de înmormântare a lui Emi Pian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.