Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat ca fiind "un lucru foarte bun" faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a participat la dezbaterea din Parlamentul European privind OUG 13, considerând că uneori apar "inexactităţi" în interpretarea unor evenimente şi de aceea personalităţile din ţară pot veni cu explicaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi se pare un lucru foarte bun că domnul ministru a mers acolo ca să clarifice aceste lucruri. Este posibil câteodată să apară anumite prezentări trunchiate şi exact din acest motiv este foarte important ca miniştri, personalităţi din România, să participe la aceste discuţii, să-şi aducă aportul pentru clarificarea poziţiilor României", a spus preşedintele.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri din Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European că problema nu a fost Ordonanţa de Urgenţă 13 prin care erau dezincriminate mai multe infracţiuni, ci faptul că actul normativ a fost adoptat noaptea. Ministrul Justiţiei a mai spus că legea graţierii nu este o soluţie miracol şi că pentru rezolvarea situaţiei din penitenciare este nevoie de măsuri complementare. Filosoful Gabriel Liiceanu a declarat că guvernarea actuală a început cu un ”atac penal” la adresa Justiţiei din România şi a spus că "ţinta numărul unu" sunt Parchetul General şi DNA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.