Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după prezentarea concluziilor ministrului Justiţiei cu privire la activitatea Ministerului Public şi a DNA, că "i se pare un lucru foarte bun" dacă Ministerul Justiţiei va monitoriza şi va coopera "loial" cu Parchetele, aşa cum scrie şi în Constituţie, însă spune că nu îşi însuşeşte şi concluziile cu privire la activitatea Laurei Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat ce părere are despre decizia ministrului Justiţiei, privind instituirea unei monitorizări la nivelul Ministerului Public şi DNA, Iohannis a spus că "i se pare un lucru foarte bun".

"Dacă citim cu atenţie Constituţia şi legile în vigoare, găsim acolo că Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea sub ochiul ministrului Justiţiei, ceea ce este un lucru bun şi chiar mă aştept de la domnul ministru să sprijine Ministerul Public, pe procurorul general, pe procurorul şef DNA, procurorul şef DIICOT ca să-şi îndeplinească mai bine misiunile", a spus şeful statului.

El a afirmat că, dacă Ministerul Justiţiei va lucra alături de Ministerul Public într-o "cooperare loială", lucrurile pot funcţiona mai bine decât la începutul anului, atunci când cele două instituţii au avut "poziţii divergente" asupra OUG 13.

Întrebat dacă este astfel de acord şi cu restul concluziilor lui Tudorel Toader cu privire la Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi, Iohannis a negat.

"Dacă ministrul Justiţiei doreşte să monitorizeze are tot dreptul să o facă. (...) Sunt foarte mulţumit (n.r. de activitatea DNA). (...) Ministerul Public, inclusiv DNA îşi fac foarte bine treaba", a mai spus preşedintele.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, în conferinţa de presă în care a anunţat concluziile evaluării procurorului general şi a procurorului şef al DNA, că este oportună "instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ", iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.