Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, la TVR, informaţiile privind o eventuală remaniere în cabinetul Cioloş, afirmând că "lucrurile funcţionează", iar datele economice sunt bune dar, dacă Dacian Cioloş doreşte să opereze modificări, are toată "libertatea" să facă acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atunci când va considera prim-ministrul că este nevoie de schimbarea cuiva din Guvern, cu siguranţă vom afla acest lucru şi nu este nicio problemă tehnică de a face o remaniere, de a schimba pe cineva din Guvern. Este o procedură relativ simplă. Dacă va fi cazul sau nu va fi cazul este decizia prim-ministrului", a spus Iohannis, întrebat dacă vede necesară o remaniere.

Preşedintele a amintit că, atunci când a discutat cu Dacian Cioloş să propună un cabinet, "i-a lăsat toată libertatea să-şi aleagă echipa", la fel cum îi lasă şi "libertatea" de a o evalua. "În ansamblu, Guvernul îşi face treaba, merge înainte. În detaliu, aşteptăm să aflăm de la prim-ministru când şi cum şi dacă vrea să facă schimbări", a precizat Iohannis.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea Guvernului, şeful statului a spus că, "una peste alta, lucrurile funcţionează."

"Guvernul a primit o sarcină, are un mandat foarte scurt pe care îl transpune în practică şi după cum am putut observa cu toţii datele macro sunt încurajatoare", a spus Iohannis, la TVR.

Miniştrii Muncii şi Agriculturii, Ana Costea şi, respectiv, Achim Irimescu, ar putea pleca din Guvern, imediat după Paşti, au declarat, luni, pentru News.ro, surse guvernamentale, care au precizat că nu va fi vorba de o revocare din funcţie, ci cel mai probabil de demisii.

Potrivit surselor citate, au existat nemulţumiri din partea premierului faţă de cei doi miniştri, privind activitatea curentă.

În ceea ce o priveşte pe Ana Costea, nemulţumirile au apărut în legătură cu modul în care aceasta a gestionat procesul de elaborare a Legii salarizării publice.

Lui Achim Irimescu i se impută declaraţiile recente făcute fără consultarea şi fără acordul Guvernului, au relatat aceleaşi surse.

Sursele citate au mai spus că plecarea Anei Costea este aproape o certitudine, în timp ce în privinţa lui Irimescu se mai poartă discuţii.

Premierul Dacian Cioloş a comentat informaţiile privind o posibilă schimbare din funcţie a unor miniştri, afirmând că presa vorbeşte despre remanieri de trei luni, însă, atunci când va lua o decizie, o va anunţa oficial.

"De trei luni de zile tot vorbim în fiecare lună de remaniere şi o să mai vorbim. Eu am mai spus, când voi considera că este necesar, o să iau decizia şi o să o anunţ", a spus premierul, întrebat de jurnalişti dacă ia în calcul schimbarea unor miniştri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.