Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, joi, la Consiliul Naţional al PNL, un atac la PSD, spunând că a trădat votul oamenilor, a dat legi pentru infractori, a promovat incompetenţa ca politică de stat şi mediocritatea ca principal criteriu de construire a unei cariere în sistemul public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi sunteţi, prin votul românilor, cel mai important partid din România. E o recunoaştere, dar şi o mare, mare răspundere. Ne revedem într-un moment critic pentru România, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume, pentru ca tot lanţul de erori care s-au produs în cursul cumplitei tragedii de la Caracal să nu se mai reptete niciodată. E esenţial să înţelegem de ce am ajuns aici, dar şi mai important ce avem de făcut pentru a construi România normală”, şi-a început Iohannis discursul.

Preşedintele a continuat: „Cazul Caracal ne dezvăluie cât de grav e afectat statul de politica falimentară a partidului aflat în prezent la guvernare. PSD a trădat votul oamenilor, niciodată nu s-a văzut asta mai bine decât acum: eşec economic, eşec legislativ, eşec în protejarea cetăţenilor, legi pentru infractori, asalt continuu asupra instituţiilor. PSD a promovat incompetenţa ca politică de stat ş mediocritatea ca principal criteriu de construire a unei cariere în sistemul public”.

Klaus Iohannis a precizat că s-a luptat, alături de liberali şi de celelalte partide de opoziţie pentru a stopa acest proces sau măcar pentru a reduce efectele dramatice ale „infestării instituţiilor statului cu virusul incompetenţei”.

Iohannis a subliniat că „nu este un buton magic pentru a reseta statul”, că reaşezarea este un proces de durată. „E un demers pe care vreau să-l facem împreună, iar alături de noi vor sta toate forţele care împărtăşesc aceleaşi valori”, a adăugat preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.