Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referindu-se la posibilitatea formării unei coaliţii de stânga, că din informaţiile sale, PSD nu negociază cu un alt partid sau mai degrabă niciun alt partid nu negociază cu PSD, calificând drept ”pur şi simplu fals” acel narativ al PSD că ei au câştigat alegerile. În ceea ce priveşte posibilitatea ca PSD să boicoteze reunirea noului Parlament, preşedintele a comentat afirmând că nu există niciun motiv să facă aşa ceva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din informaţiile mele, PSD nu negociază cu un alt partid, mai precis invers niciun alt partid nu negociază cu PSD. Da, PSD a obţinut cele mai multe voturi, însă asta nu înseamnă că pot veni cu pretenţii de guvernare. Constituţia e foarte clară – dacă un partid câştigă peste 50% din mandate, atunci are dreptul să guverneze şi atunci ar fi obligat să desemneze un premier din acel partid. Constituţia spune că dacă partidul respectiv are peste 50% din mandate, atunci poate impune premier. În orice altă situaţie, preşedintele are libertatea să desemneze o persoană despre care crede că va coagula o majoritate care să dea un guvern. Deci acel narativ al PSD că ei au câştigat alegerile şi trebuie să dea premierul este unul pur şi simplu fals”, a declarat Iohannis.
El a fost întrebat în legătură cu posibilitatea ca PSD să boicoteze întrunirea noului Parlament, programată în 21 decembrie, la ora 12:00.
”Eu nu cred că o să facă aşa ceva. Nu există niciun motiv. Să boicoteze Parlamentul ca să ce? Că sunt mai cu moţ?  Sau să arate că s-au supărat că unii au băut o cafea în Vila Lac şi nu i-au invitat şi pe ei?”, a replicat preşedintele Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.