Preşedintele Klaus Iohannis i-a atenţionat, joi, pe noii miniştri, că nu doreşte să mai vadă "sincope" de genul OUG 13, cerând ca ei să guverneze responsabil şi să respecte angajamentele României în faţa partenerilor externi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vă solicit să guvernaţi în aşa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%. Vă solicit să guvernaţi în aşa fel încât românii să aibă garanţia că Guvernul României apără şi promovează statul de drept. Nu-mi doresc niciodată să mai avem sincope de tipul Ordonanţei 13", a spus Iohannis, la ceremonia de depunere a jurământului.

El le-a cerut miniştrilor să facă "tot ce este necesar" pentru a arăta partenerilor  din NATO, din UE "că suntem oameni serioşi, suntem o ţară serioasă".

"Dovediţi că ştim să respectăm angajamentul de 2% pentru cheltuieli de Apărare, aşa cum am promis aliaţilor din NATO. Dovediţi că suntem capabili să ţinem deficitul bugetar sub control, să promovăm investiţii publice şi private, să avem în continuare creştere economică, aşa cum ne-am angajat faţă de partenerii din UE", a mai spus Iohannis.

"Fie ca această a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima. Eu mi-o doresc, românii şi-o doresc şi pot doar să sper foarte tare că şi dumneavoastră vă doriţi acelaşi lucru", a încheiat preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.