Preşdintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la lansarea ărţii sale, "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa", că ceea ce lipseşte României este o educaţie care merge în profunzime, el remarcând că "avem un analfabetism care merge în profunzime, avem persoane publice care au dificultăţi în a se exprima".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“România nu are un viitor bun fără educaţie. Avem un sistem de educaţie pe care mulţi îl consideră performant, avem olimpici de mare succes, însă ceea ce ne lipseşte este o educaţie care merge în profunzime. Avem un analfabetism care merge în profunzime, avem persoane publice care au dificultăţi în a se exprima”, a spus Iohannis.

“Educaţia dă direcţia unei vieţi şi a unei ţări”, scrie Klaus Iohannis în noua sa carte.

“La începutul mandatului meu, mi-am pus problema cum să facem să funcţioneze mai bine lucrurile în România, să punem România pe picioare într-un fel sustenabil, durabil, şi am ajuns la concluzia că ceea ce ne trebuie este un lucru şi care trebuie fiecăruia în parte: educaţie”, consideră preşedintele.

Preşedintele a adăugat: “Ceea ce ne lipseşte este “România educată”, care nu este un proiect de lege, ci care vrea, împreună cu societatea civilă, cu dascălii, cu partidele politice, să construiască un sistem care ne permite o reformă profundă în domeniul educaţiei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.