Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că, până în acest moment, a avut acelaşi punct de vedere cu premierul Sorin Grindeanu în faţa politicienilor europeni pe tema viitorului UE, dar a criticat Parlamentul că încearcă "să se pună în scenă" pe acest subiect, deşi nu este treaba lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre întâlnirea pe care premierul Sorin Grindeanu spunea că doreşte să o aibă cu preşedintele pe tema concluziilor Consiliului European, Iohannis a afirmat că, deocamdată, nu a venit nicio solicitare, dar a comentat că există puncte comune între el şi premier.

"Noi vorbim pe aceste chestiuni şi până acum am avut acelaşi punct de vedere în faţa politicienilor europeni", a spus el.

Iohannis a spus însă că nu se va consulta şi cu Parlamentul pe tema declaraţiei de la Roma, urmând să aibă loc consultări abia după acest eveniment "festiv".

"Despre summitul de la Roma nu avem ce discuta în Parlament. Aici unii încearcă să se pună în scenă, chit că nu este treaba lor neapărat. (...) Cum se prezintă România acolo, punctul de vedere al României, se discută între preşedinte şi premier, fiindcă preşedintele reprezintă România în Consiliul European, iar Guvernul în Consiliul UE. (...) Parlamentul României, conform legilor în vigoare, nu trebuie să-şi dea acordul pe ce spunem noi la Consiliul European şi la Consiliul UE", a spus Iohannis.

Preşedintele a afirmat însă că, după întâlnirea de la Roma, de pe 25 martie, vor urma consultări cu liderii politici "în foarte multe formate" cu privire la viitorul UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.