Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri între conferinţă de presă comună cu preşedinta Ungariei Katalin Novák, că atacul terorist din Israel este evident în sprijinul Rusiei şi vom afla cine a stat în spatele acestui atac şi care a fost strategia politică, însă urmări vor fi peste tot. „Noi suntem solidari cu Israel, şi România evident este pregătită să intervină cu ajutoare, atunci când acestea vor fi solicitate”, a adăugat şeful statului român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ce priveşte situaţia din Israel, eu am condamnat din prima clipă atacul terorist de mare amploare asupra Israelului şi am spus imediat că Israelul are tot dreptul să se apere. Imaginile pe care le vedem sunt imagini de groază. Sute şi sute de civili măcelăriţi de acest atac terorist de amploare. Acest atac trebuie condamnat prin toate formele diplomatice de exprimare şi speranţa noastreă este să termine această situţie cât se poate de curând. Noi suntem solidari cu Israel, şi România evident este pregătită să intervină cu ajutoare, atunci când acestea vor fi solicitate. În ce priveşte impactul acestui război el va exist. Deci acest atac terorist de amploare asupra Israelului va schimba multe relaţii şi nu numai în Orientul Mijlociu, ci în plan global vor exista anumite schimbări de abordări.”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Budapesta.

„În ce priveşte războiul Rusiei împotriva Ucrainei, din păcate, putem să constatăm că acest atac terorist asupra Israelului este evident în sprijinul Rusiei, fiindcă atenţia mondială acum trebuie să se îndrepte spre două focare. Vom afla cine a stat în spatele acestui atac şi care a fost strategia politică, dar urmări cert vor fi peste tot”, a continuat şeful statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.