Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele de revocare a Ecaterinei Andronescu de la Ministerul Educaţiei şi de numire a ministrului Culturii Daniel Breaz ca interimar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 5 august a.c., următoarele decrete: Decret prin care se revocă din funcţia de membru al Guvernului doamna Ecaterina Andronescu, ministrul educaţiei naţionale; Decret prin care desemnează domnul Valer-Daniel Breaz, ministrul culturii şi identităţii naţionale, ca ministru al educaţiei naţionale, interimar”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Premierul Viorica Dăncilă a demis-o vineri pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei.

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate”, a anunţat premierul pe pagina sa de Facebook.

Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că nu a avut intenţia de a o acuza pe Alexandra sau pe părinţii ei când a spus că a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”. Ea a precizat că a propus o campanie în şcoli pentru a-i învăţa pe copii să se ferească de răufăcători.

Andronescu a afirmat că a aflat de la televiziune despre demiterea sa, pentru că nu a fost contactată de Viorica Dăncilă pentru a fi informată sau pentru a i se cere explicaţii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.