Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, o serie de decrete, printre ele fiind cel de promulgare a Legii de aprobare a OUG 56/2015 prin care tratamentul în străinătate al celor răniţi în incendiul din 30 octombrie, din clubul Colectiv, a fost plătit de către Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ordonanţa de Urgenţă a fost aprobată pe 25 noiembrie 2015 pentru a crea temeiul legal pentru plata de la buget a tratamentului răniţilor care au fost duşi în străinătate.

”Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente tratamentului în străinătate pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime, care beneficiază de tratament medical în străinătate în perioada 2015-2016, în continuarea tratamentului acordat în regim de spitalizare în unităţi sanitare publice din România”, se arăta în textul Ordonanţei. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Actul normativ a asigurat şi plata deplasării în străinătate pentru rudele celor răniţi.

De asemenea, preşedintele Iohannis a promulgat şi Legea de aprobare a OUG 52/2015, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Ordonanţa a fost adoptată de către guvernul Ponta pe 3 noiembrie 2015, imediat după incendiul din Colectiv.

Tragedia din noaptea de 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv a provocat moartea a 64 de persoane şi rănirea gravă a altor câteva zeci. Ultimul deces a fost înregistrat luni, 14 martie.

Tragedia a avut loc în timpul unui concert susţinut de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity. Înfiinţată în 2011, din formaţie făceau parte Andrei Găluţ (solist), Alex Pascu (bas), Bogdan Lavinius Enache (tobe), Vlad Ţelea (chitară) şi Mihai Alexandru (chitară). În urma incendiului, singurul supravieţuitor este solistul formaţiei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...